Azur reizen is jouw ideale organisatie als het aankomt op het volledig verzorgen van je reis. Daarbij hoort natuurlijk ook de perfecte vakantie auto. Je hoort vaak van die horrorverhalen over het huren van een auto in het buitenland dat het een enorme zoektocht is waar je totaal niet uitkomt, hoe kun je zorgeloos rijden zonder dat je achteraf nog kosten aan je broek gesmeerd krijgt en wanneer is een autoverhuurder nu betrouwbaar?  Dit is lastig wanneer je een reis zelf gaat boeken, je kent de verhuurder niet en komt soms in een land wat je niet kent en de taal niet spreekt.

Hierbij zijn er vaak bedrijven die aangeven dat je voor alles verzekerd bent en jezelf nergens zorgen over hoeft te maken. Maar wanneer er dan daadwerkelijk iets gebeurd je ineens verhalen op de schade en je de volle mep moet gaan betalen. Dit vinden wij als azur reizen totaal niet kunnen. Dan kun je net zo goed een financial lease afsluiten en zelf een auto kopen op je vakantie.

Achteraf geen onvoorziene kosten

Naast al deze horrorverhalen is het bij azur reizen de mogelijkheid niet om financial lease af te sluiten zodat je zelf een auto kunt kopen natuurlijk maar staat er al een auto klaar waarvoor wij de complete dekking voor hebben geregeld. Dus achteraf geen onvoorziene kosten en je weet meteen waar je aan toe bent. Wanneer je nu nog twijfelt hierbij nog een voorbeeld van waarom je beter niet zelf een auto kan huren of lease. Bijna alle boekingen om een auto te huren moeten gedaan worden met een creditcard in het buitenland. Het maakt voor hen niet uit of je het vooraf doet in Nederland of daar op locatie maar die creditcardgegevens willen ze altijd maar al te graag weten. De creditcard dient voor hen als een waarborg zodra er schade is of een verkeersboete wordt gereden hun direct kunnen schakelen en het van jou creditcard kunnen afschrijven. Deze kosten komen dan weer achteraf en worden vooraf geen afspraken over gemaakt.

Daarnaast is het vaak zo dat er bij een lease/huur auto vaak zo dat er maar een persoon mag rijden. Dit is lastig wanneer je met een groep op vakantie gaat waar er meerdere mensen kunnen rijden zodat je niet het hele stuk of de hele tijd zelf hoeft te rijden. Financial lease zou dit oplossen omdat de auto dan compleet van jezelf is maar dit is veel te duur om je vakantie nog betaalbaar te houden. Wanneer je wel opgeeft dat je met meerdere mensen wil rijden komen er aan alle kanten extra kosten bij kijken.

Als laatste is het ook nog zo dat er vaak een hoog eigen risico is wanneer je een auto huurt. Of wanneer je zegt ik sluit financial lease af. Dit is echter wel in ieder land anders. Dus lees hierbij je contract goed door wanneer je dit zelf zou gaan regelen. Ook lees goed of je, je borg die je betaalt wel volledig terug krijgt en niet dat alles flink in de papieren zal gaan lopen wanneer het mis gaat.

Lees in ons volgende blog wat je moet doen wanneer er op vakantie iets mis gaat met de auto.